Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos compta amb un educador de carrer per millorar el benestar de les persones joves

L’educador també ofereix una atenció més personalitzada i des del juliol ja ha tingut contacte directe amb gairebé un centenar de joves d’entre els 12 i els 17 anys.

La salut mental dels joves, sobretot dels adolescents, ha empitjorat, especialment des de la pandèmia. Els experts adverteixen que entre el 10 i el 20% dels adolescents pateixen algun trastorn de salut mental, una situació preocupant que suposa tot un repte sobre el qual les administracions ja estan treballant.

Tenint en compte aquesta situació la Diputació de Barcelona va impulsar fa uns mesos el programa Escolta Jove, que es du a terme en diferents poblacions, entre elles Santa Margarida i els Monjos, amb el qual vol impactar en la millora del benestar de les persones joves. Així, compten amb la figura d’un educador de carrer que entra en contacte directe amb els adolescents.

Segons l’Ajuntament, en aquests mesos l’educador ha detectat necessitats que segurament no els haurien arribat d’una altra forma. A la vegada que assessora el jovent, també aprofita per recollir les seves preocupacions i propostes, tot fomentant l’acció comunitària. De moment les demandes són, per exemple, una pista oberta per jugar a futbol, que ragi aigua de les fonts o més papereres. Pel que fa a la millora del benestar emocional, encara és d’hora per haver generat un vincle de prou confiança.

L’educador també ofereix una atenció més personalitzada i des del juliol ja ha tingut contacte directe amb gairebé un centenar de joves d’entre els 12 i els 17 anys. També rep moltes consultes per temes laborals.

Uriel Notó és un jove que cursa tercer d’ESO a l’IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos que va conèixer l’educador al juliol. Reconeix que parlar de temes personals costa però que poc a poc li van agafant confiança

Notó també fa molt d’ús del Tangram, l’espai per a joves del municipi que atén població d’entre els 12 i els 16 anys i, de forma puntual, d’entre els 16 i els 18. Utilitzen el Tangram una vintena de persones cada dia i s’hi duen a terme activitats diverses amb dinamitzadors i monitors, però també té sales per estudiar o per jugar als videojocs, entre d’altres.

El repte que té pendent l’educador de carrer és, doncs, anar generant cada cop més vincle amb la població jove del municipi per intentar ajudar-los en la millora també del seu benestar emocional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: