Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Consell Comarcal i Diputació impulsen el programa ‘Penedès Landscapes, Economia del Paisatge’

Consell Comarcal i Diputació impulsen el programa ‘Penedès Landscapes, Economia del Paisatge’

És una proposta que busca promoure l’economia del paisatge com a motor de competitivitat econòmica, apostant per el relleu generacional i la recuperació de varietats tradicionals com a eixos centrals

En els últims anys, el paper del paisatge ha adquirit una importància creixent en el context de la comarca de l’Alt Penedès, emergint com un recurs econòmic d’una importància primordial.

En un esforç conjunt per impulsar el desenvolupament local, aquest programa pretén fer del paisatge una eina vital per captar i retenir talent, promoure el desenvolupament sostenible i reforçar la identitat local.

Aprofitar els recursos naturals i culturals de l’entorn permet no només el creixement econòmic, sinó també la conservació de l’activitat als pobles, tot afavorint les singularitats dels petits municipis i potenciant la nova ruralitat.

Penedès Landscapes consta d’un conjunt de propostes per transformar el paisatge en un element clau de competitivitat econòmica a la comarca. Aquestes propostes s’emmarquen en dues línies d’acció fonamentals: la recuperació de varietats tradicionals de l’Alt Penedès i el relleu generacional agrari.

Per tal de donar a conèixer el programa ‘Penedès Landscapes. Economia del Paisatge’ i involucrar el sector agrari i agroalimentari de la comarca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitzarà diverses sessions informatives.

Les persones interessades poden contactar amb el Servei de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. Per inscriure’s a les activitats programades i a les sessions informatives cal omplir aquest formulari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: