Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estat actual de la llengua catalana centra el debat de la 4a edició del Repensem-nos

Aquest cap de setmana també ha tingut lloc una jornada de treball del Consell Local de la República sobre l’ús del català.

L’ús i l’estat actual de la llengua catalana ha centrat aquesta setmana part del debat a Vilafranca. D’una banda la quarta edició del cicle Repensem-nos ha organitzat tres ponències al Fòrum Berger i Balaguer sota el nom «català, eines de futur», per tal de proposar accions concretes per emprendre.
Les tertúlies han posat al centre qüestions com són l’escola i la llengua catalana o les possibles accions a fer per part de la gent al carrer. Divendres es feia la segona sessió sota l’interrogant ‘Encara depèn de mi?’, amb la participació del periodista Gerard López, el professor Jaume Rafecas, el psicòleg Ferran Suay i el filòleg Pau Vidal. Sota la pregunta de la implicació personal per el futur del català es volia reflexionar també en la necessitat del treball col·lectiu i de les administracions.
La darrera sessió del cicle, sobre la feina a fer per part de les institucions, se celebra aquest dimarts a les set de la tarda.
Tanmateix, dissabte el consell local de la República a Vilafranca organitzava una jornada de treball amb el professor i president de Tallers per la llengua, Ferran Suay, per reflexionar sobre l’estat actual del català.
La jornada de treball doncs, va constar en una sessió pràctica sobre com aprendre a gestionar els nostres hàbits lingüístics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: