Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola municipal de música culmina el 25è aniversari amb la cantata ‘El gotim daurat’

L’escola municipal de música M. Dolors Calvet continua amb la celebració del seu vint-i-cinquè aniversari amb un dels actes més esperats.

La cantata ‘El gotim daurat’ s’estrenava aquest dimecres a la tarda davant un Auditori M. Rosa Juncosa ple i es podrà veure també aquest dijous i divendres perquè uns 1.200 espectadors en total la puguin gaudir.

La cantata, de producció pròpia, està interpretada per l’alumnat de 2n de totes les escoles de primària de Vilafranca. Rere la producció hi ha estat l’àrea de música tradicional de l’escola municipal de música, així com els mestres Anna Roig i Àlex Cassanyes que, sobre un conte de la Tresca i La Verdesca, han elaborat les melodies, les lletres i els arranjaments. Les il·lustracions han anat a càrrec d’Anna Mongay i Pilar San José ha estat la responsable del material pedagògic.

Els professors de l’escola de música Lluís Giménez i Jordi Mestres destacaven pocs minuts abans de l’estrena els objectius principals de la cantata: fer extensiva la celebració del 25è aniversari a tot Vilafranca i donar a conèixer els instruments de la música tradicional.
Lluís Giménez.

‘El gotim daurat’ és un acte culminant de l’aniversari però no és ni el primer ni l’últim. Jordi Mestres.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora d’Educació Gemma Romeu va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents a la cantata i agrair la participació de totes les persones involucrades. Romeu refermava l’aposta «clara» de l’Ajuntament amb l’escola de música.

Des de l’any 1999 fins a dia d’avui l’escola ha anat amplificant i consolidant el seu projecte, actualment amb 590 alumnes.

L’objectiu principal durant aquests anys ha estat la formació d’alumnes a través de la música amb la voluntat que acabin esdevenint «futurs melòmans, músics amateurs o fins i tot músics professionals». I que aquests anys a l’escola acabin «incidint de forma positiva en el seu entorn i la societat que els envolta».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: