Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les associacions de veïns, esperançades amb el sereno per incrementar la seguretat a Vilafranca

La idea del govern és tenir unes 8 persones contractades com a serenos provinents d’un Pla d’Ocupació de la Diputació per cobrir totes les nits els 7 dies de la setmana de deu de la nit a sis del matí

El primer trimestre de l’any que ve es posarà en marxa a Vilafranca una de les apostes del nou govern del PSC: la figura del sereno, que patrullarà durant les nits i serà els ulls i les oïdes de la Policia Local. Les associacions de veïns l’esperen amb els braços oberts.

La majoria d’associacions de veïns de Vilafranca creuen que a la vila hi ha un problema d’inseguretat i d’incivisme generalitzat. Saben que no és una problemàtica exclusiva de la vila, però reclamen més policia per poder fer tasca de prevenció i també de reacció, sobretot a les nits. De moment, però, esperen la figura del sereno per tal que doni un cop de mà a la policia. Josep Milà és vocal de l’associació de veïns i veïnes del Centre

Els veïns també apunten que potser el sereno el que farà és posar sobre la taula la necessitat urgent de més policia perquè no n’hi ha prou amb el que ja s’ha incrementat. Jonathan Moreno és membre de la junta de l’associació de veïns de Sant Julià

Al Poble Nou també comenten que a les nits es viu sensació d’inseguretat, sobretot a places com El Tívoli o la dels Boters. Per això creuen que el sereno pot fer una bona tasca de prevenció a les nits. Joan Padilla és sotspresident de l’associació de veïns del Poble Nou.

Des de les Clotes, la seva presidenta Beatriz Reina comenta que ella no percep sensació d’inseguretat com a tal al barri però sí un increment molt gran d’incivisme, amb conductes que el veïnat, sobretot la gent més gran, si titlla d’inseguretat. En posa alguns exemples.

Un dels barris on asseguren que cada cop hi ha més inseguretat és a l’Espirall, tot i que és una sensació que cada cop comparteixen més amb altres barris. El seu president, Antonio Díaz, apunta que estan amb converses amb l’Ajuntament per trobar solucions a la situació que viu el barri, on assegura que hi ha baralles constants.

En canvi, un barri on han notat millora en la seguretat és a la Girada. El seu president, Francisco Medina, explica que un dels bars que generava més conflicte ara està tancat i això ha fet que visquin més tranquils. Espera, però, també la figura del sereno a les nits per rebaixar l’incivisme.

Francisco Medina comenta que encara hi ha vehicles que fan carreres per la rambla però que sembla que la situació està millorant també amb la remodelació d’aquest espai.

La idea del govern és tenir unes 8 persones contractades com a serenos provinents d’un Pla d’Ocupació de la Diputació per cobrir totes les nits els 7 dies de la setmana de deu de la nit a sis del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: