Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca aposta per una fiscalitat progressiva al conjunt dels preus públics

Des de la CUP defineixen la proposta d’ordenances fiscals per l’any que ve presentada per el govern municipal del PSC com a continuistes.

La regidora Marta Soler ha explicat, en roda de premsa, que treballen per una fiscalitat progressiva amb perspectiva social, ambiental i de gènere. Els cupaires assenyalen que l’objectiu d’aquest sistema ha de ser que el màxim possible de persones entrin dins del d’aquesta tarifació. També argumenten que com que el marge de maniobra que tenen els municipis en els impostos és baix, ja que venen determinats per la Llei d’Hisendes Locals, aquesta tarifació només serà possible aplicar-la a taxes i preus públics. Concretament feien referència a l’Escola Municipal de Música i al Complex Aquàtic.

Per altra banda, des de la formació anticapitalista, aposten per implementar un recàrrec en els pisos que fa més de dos anys que estan buits.

Els cupaires també volen bonificar l’IBI d’aquells locals de nou contracte que posin el preu de lloguer per sota del de mercat. Amb aquesta mesura pretenen incentivar l’obertura de nous comerços a la Vila, enfortint el teixit comercial que en els darrers anys s’ha vist reduït. Van apuntar que a Vilafranca hi ha 1187 pisos i locals sense cap ús.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: