Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest proper cap de setmana té lloc la Romeria de Vilafranca a Montserrat

Del 13 al 16 d’octubre tindrà lloc la tradicional Romeria a Montserrat que organitzen les parròquies de Vilafranca, que arriba a la seva 97a edició.

Amb el lema que proposa el santuari, ‘Estel dels pelegrins’, hi haurà totes les activitats organitzades.
Entre d’altres el divendres al vespre es fa la celebració penitencial. El dissabte a les 9h, la missa dels romeus, i a continuació una excursió per a tothom. A la tarda, a les 16:15h, el viacrucis per la muntanya amb els portants del Sant Crist i la imatge que portaran des de Vilafranca, i la rebuda de la romeria a l’atri de la basílica a les 17:30h; després, activitat lúdica per a infants i joves i xocolatada. I a la nit, a les 22h, la vetlla de Santa Maria, preparada especialment pels joves i amb la participació del Ball Pla. El diumenge, a la missa conventual, els romeus de Vilafranca llegiran el text introductori i faran l’ofrena, i després del cant de la Salve i el Virolai, rebran la salutació del pare abat. En sortir de la basílica, actuació dels Castellers i dels Falcons de Vilafranca, i dinar de germanor.
El dilluns hi haurà la pregària del rosari pel camí dels Degotalls, i el comiat de la Romeria a la basílica després de la Salve i el Virolai de les 13h.
La junta parroquial organitzadora de la Romeria ha distribuït 118 cel·les, que corresponen a 360 romeus, sense comptar els que s’allotgen a l’hotel, els monitors del GEP, i altres que hi pugen pel seu compte. També cal afegir l’autocar que pujarà només el diumenge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: