Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aprova per unanimitat la moció reclamant millores urgents pel transport públic a Vilafranca

La situació del transport públic de Vilafranca ha centrat bona part del debat del Ple municipal del mes de setembre celebrat aquest dimarts.

En primer lloc el ple es va iniciar una minuts més tard de les sis de la tarda perquè l’alcalde i regidors de tots els grups municipals van baixar a la plaça de la vila per donar suport als usuaris del bus de Vilafranca a Barcelona que s’estaven manifestant amb xiulets i pancartes. Un cop iniciat el ple i mentre es debatia un punt defensat per el regidor Miquel Medialdea, els manifestants van entrar al saló de sessions interrompent el debat. L’alcalde els va oferir la possibilitat de pronunciar unes paraules i els va oferir el suport municipal. I els manifestants van abandonar el saló. Després,ERC va proposar d’entrar a debat una moció per la via d’urgència sobre la situació del transport públic tant de bus com de tren a Vilafranca. La moció proposa, entre d’altres, mostrar el suport als usuaris de tren i de bus, convocar en el termini de 10 dies el Consell Municipal del Transport Públic, reclamar a l’estat inversions en Renfe i a la Generalitat l’increment de busos tant matí com tarda de Vilafranca a Barcelona i de Barcelona a Vilafranca.
El republicà Pere Sàbat recordava que els problemes hi són de fa anys i que la situació del bus ve derivada del desplaçament d’usuaris del tren.
Sàbat també reclamava un front comú de tots els partits polítics a Vilafranca. Montse Romagosa de VeC, es mostrava d’acord amb totes les demandes de la moció, però demanava també que s’hi afegissin també altres reivindicacions pel transport públic dins la Vegueria i amb els centres sanitaris del Consorci Alt Penedès-Garraf.
Marta Soler de la CUP mostrava el suport als usuaris, i lamentava la manca de planificació de Monbus i la Generalitat, quan ja es podia preveure que passaria això al setembre.
Per part de Junts, Aureli Ruiz, també coincidia en que la situació estava anunciada, donades les obres que està fent Adif a la línia R4, i com a mesura urgent i immediata reclamava un augment de busos com a solució ràpida.
Per la seva part l’alcalde, Francisco Romero, apuntava la necessitat d’una unitat municipal per fer front al problema. També explicava que van traslladar a la direcció general la proposta de tornar a licitar aquest servei.
Romero també insistia que, com a mesura urgent, la direcció general ha de presentar una planificació millorant el nombre d’expedicions.
La moció es va aprovar amb el suport de tots els regidors del consistori.
Abans d’aquest punt el ple va aprovar inicialment les bases per a l’atorgament de subvencions per a la participació en la Rua de Carnaval de Vilafranca, amb el debat pendet del redactat del punt 5.23 que tracta de les músiques sexistes.El portaveu del govern Miquel Medialdea explicava que es vol ajustar el redactat de manera que es pugui retirar la subvenció a aquelles carrosses que no compleixin amb la norma d’evitar músiques sexistes.I en l’apartat de mocions també es va aprovar per unanimitat la que presentava ERC per facilitar l’accés autònom d’infants i joves als entorns escolars a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: