Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sala Zazie acollirà projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

El cicle es farà entre el 30 de setembre i el 8 d’octubre amb diferents activitats paral.leles

Un any més Vilafranca acollirà entre el 30 de setembre i el 8 d’octubre projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya-FICAC per així capgirar les mirades cap al continent veí a través de l’art. La presentació de les activitats s’ha fet amb el director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves, i la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, que ha apuntat els eixos temàtics

David Minoves explicava que la idea del FICAC “és crear consciència de les realitats del continent africà a través d’un espai lúdic com és el cinema. A través d’aquesta mostra s’exposen problemàtiques globals (feminisme, capitalisme…) mitjançant casos concrets i particulars de països i cultures distants”. El director del FCCD comentava que és una oferta de cinema “de moltíssima qualitat, que construeix vincles entre les persones que aniran al cinema com a espectadors i els participants dels diferents països. És un festival que es podrà veure a molts llocs de Catalunya i això es important perquè ajudarà al FICAC a ampliar el seu teixit associatiu i sobretot la consciència de la població sobre l’Àfrica”.

Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, es mostrava satisfeta de tornar a acollir un cicle de cinema “que ens permet donar visibilitat a realitats africanes i que ofereix una selecció de pel·lícules per a tots els públics”.

Al marge de la programació del FIAC que es projectarà a la sala Zazie del Cinema Casal, però incorporat en la programació Àfrica a la pantalla, dissabte 30 de setembre es realitzarà l’hora del conte a la Biblioteca Torras i Bages “Vull anar a l’escola” de l’ONGD Alkària i taller de titelles a càrrec de Míriam Reina Noguer.

L’1 d’octubre es projectarà la pel·lícula d’animació infantil KHUMBA , a les 11.30h a la Sala Zazie.

El 8 d’octubre es durà a terme una Mostra d’entitats de Solidaritat i Cooperació: “Implica’t amb la cooperació” que inclourà un taller de música i dansa africana a càrrec del grup Wandiya.

Totes les sessions que es realitzaran al cinema són gratuïtes i a l’inici de cada eix es realitzarà una breu projecció per tal de poder contextualitzar la temàtica a tractar i es realitzaran a la sala ZAZIE.

Cal consultar la programació concreta al web vilafranca.cat/agenda

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: