Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei d’Ocupació preveu formar unes 450 persones i contractar unes 90 en plans d’ocupació

El regidor d’Ocupació, Jordi Junyent, acompanyat per la cap del servei, Montse Gonzàlez, ha explicat les diverses iniciatives i programes que hi ha previst endegar des del Servei d’Ocupació-la Fassina

En l’àmbit de la formació professionalitzadora, el Servei d’Ocupació té previst engegar 3 certificats de professionalitat, d’auxiliar de magatzem, atenció sociosanitària i auxiliar en neteja d’edificis.
També es preveu, entre d’altres, una formació d’instal.lador de plaques solars, en col.laboració amb el Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès. Jordi Junyent posava èmfasi que ha estat dissenyada en funció de les necessitats de les empreses.
En total des del Servei d’Ocupació preveuen formar, entre aquestes iniciatives i els cursos de formació ACTIC en noves tecnologies de la qual la Fassina és centre acreditador, un total d’unes 450 persones.
D’altra banda, l’Ajuntament preveu contractar mitjançant el Servei d’Ocupació, unes 90 persones aturades per tal que realitzin tasques de suport a diferents serveis municipals. 63 d’aquestes persones, que responen a diferents perfils, ja estan contractades actualment fent tasques administratives, de paleta, de jardineria, de brigada, de neteja de pintades i grafits o d’agents cívics.
Com a nous projectes en aquest àmbit, el Servei d’Ocupació preveu endegar un pla d’ocupació on es contractaran 8 persones per fer d’agents cívics en horari nocturn, el que s’anomenaria ‘serenos’. Sobre aquest projecte, Montse Gonzàlez explicava que actualment s’estan redactant les bases per seleccionar els candidats i que la convocatòria s’anunciarà pels mitjans de comunicació.

També es contractaran 4 joves més, titulats universitaris, en la 2a edició del programa A Punt en el marc del Pla d’Intervenció Integral i un oficial i 3 operaris per dur a terme reparacions d’espais a la via pública com a prova pilot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: