Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès mostra una clara resiliència econòmica malgrat un context global ple de reptes

Al Penedès, el primer semestre del 2023 ha evidenciat una «clara resiliència econòmica» en un context global molt complicat per la guerra, l’encariment de l’energia o la pujada dels tipus d’interès.

Aquesta força s’ha materialitzat sobretot a través del sector de serveis, que no només ha resistit les adversitats sinó que ha estat «el motor principal de la recuperació». Aquesta és la conclusió general del 53è Informe de Conjuntura Econòmica del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès, encarregat i publicat per la Federació Empresarial del Gran Penedès.

L’Alt Penedès registra un creixement moderat de l’ocupació del 2’9%, amb un pes important del sector serveis, liderat per transports i comunicació. Tot i que la comarca no recupera el teixit empresarial prepandèmia, ocupa la 16a posició en dinamisme laboral a Catalunya i s’apropa ràpidament als màxims previs a la Gran Recessió de 2008.

El vicepresident primer i tresorer de la Federació Empresarial del Gran Penedès Eduard Brull destaca la «sorprenent resiliència» que han demostrat les comarques penedesenques durant el primer semestre del 2023, sobretot en la reducció de l’atur.

Malgrat aquesta millora en termes d’ocupació, les empreses continuen tenint problemes a l’hora de trobar treballadors. Un fet que, edició rere edició, l’informe constata.

De cara al futur, la política monetària condiciona l’escenari econòmic global.

La presentació de l’informe ha tingut lloc aquest dimecres al migdia al Centre Àgora i la cloenda ha anat a càrrec del regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, qui ha destacat la importància de la col·laboració públic privada per fer front als reptes econòmics que afronta el Penedès.

L’informe complet es pot consultar al web de la FEGP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: