Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès atrau més turistes nord-americans

El Penedès continua treballant el seu posicionament com a destinació turística mentre creix el turisme nord-americà que se sent atret per la seva oferta.

Encara no hi ha dades oficials que permetin fer balanç però, des del Consorci de Promoció Turística del Penedès han fet un sondeig amb una vintena d’allotjaments turístics de la zona. Segons la informació recollida, en el 60% dels allotjaments l’ocupació ha estat sobre el 75%.

D’altra banda, els impactes a les xarxes socials i al web Penedès Turisme indiquen un interès creixent. Les xarxes de Penedès Turisme han crescut en uns 600 usuaris nous durant els mesos d’estiu. Pel que fa a les propostes més consultades, les visites a cellers, els winebars i les activitats d’agenda com festes majors i fires són les que han tingut més èxit.

Pel que fa a la procedència dels visitants, des del Consorci de Promoció Turística del Penedès han consultat a una quarantena d’agents turístics de tota mena i el públic principal és el català, seguit del nord-americà que té una presència creixent en els darrers mesos.

El Penedès com a destinació turística ofereix moltes possibilitats i cada cop hi ha més empreses que configuren aquesta oferta. També els municipis detecten la necessitat de gestionar i planificar el seu perfil turístic. Per això, des del 2018, està en marxa la figura de tècnic de turisme compartit. Va començar amb 5 municipis i ara són 11 els ajuntaments que compten amb aquesta figura per acompanyar-los en el desenvolupament de la seva activitat turística. La Carla Coca és tècnica de Turisme.

Coca explica que el treball que fan s’adapta a les necessitats de cada municipi.

D’altra banda, als hotels de Vilafranca ara ja es pot dir que s’ha recuperat totalment la normalitat, després de les repercussions de la pandèmia de coronavirus.

Núria Via, directora dels hotels Pere III, Domo, Air Penedès i Bàsic, explica que la temporada d’estiu ha estat bona, ratllant el 100% d’ocupació i amb un perfil de turista variat: entre treballadors, grups i esdeveniments.

El darrer esdeveniment que ha omplert els hotels ha estat la festa major de Vilafranca. A l’Hotel Pere III allotjaven la banda i van repartir els seus hostes a la resta d’hotels del grup. Hi ha moltes persones que repeteixen any rere any.

Tot i que la temporada d’estiu es dona pràcticament per finalitzada, el mes de setembre és un bon moment per visitar el Penedès coincidint amb la verema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: