Diumenge, 28 d'abril de 2024

El Noia es proclama campió de la Lliga Catalana i suma el primer títol en 9 anys

L’equip de Pere Varias aixecava un 2-0 a favor del Barça i capgirava el marcador a 1:28 pel final.

El Noia ha tornat a celebrar un títol aquest diumenge, després d’imposar-se al Barça a la final de la Lliga Catalana per 2-3. Festa grossa pels roig-i-negres, que van protagonitzar una gran remuntada contra el Barça, igual que van fer a les semifinals davant el Calafell.

El partit es va anar complicant amb els dos gols blaugranes. Primer va ser Alabart, que al minut 15 avançava els d’Edu Castro. L’avantatge mínim es mantenia fins la segona part.

Al segon acte, en menys de 10 minuts, el Barça posava dos gols d’avantatge, amb gol del nou fitxatge d’aquest estiu, l’internacional espanyol Xavi Barroso.

I aquí començaria una remuntada èpica que culminaria amb final dolç´. A 11 pel final una espectacular canonada d’Humberto Mendes servia per retallar diferències. Els minuts passaven i el 2-1 persistia, fins arribar als 5 últims minuts, quan Xavi Costa disposava d’un penal per fer l’empat.

I encara hi hauria més, perquè a 1:28 pel final Xavi Costa va tornar a estar encertat, per batre Carles Grau i capgirar el marcador. Era la sentència definitiva. El Noia tornava a aixecar un títol 9 anys després de la Copa Continental del 2014.

El Noia tornava a vèncer el Barça per primera vegada des de l’any 2007, un triomf que suposa la segona Lliga Catalana a les vitrines penedesenques.