Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curs polític s’inicia a Vilafranca amb ordenances i pressupostos que marcaran futurs pactes

La Diada de l’11 de setembre marca també habitualment l’inici del curs polític i a Vilafranca amb l’interrogant de quina manera plantejarà el govern el debat dels pressupostos.

L’alcalde, Francisco Romero, apunta que treballarà amb ganes d’escoltar a la gent i assumir reptes importants per la vila, com la seguretat, el comerç o les polítiques ambientals.

El cap de l’oposició, Aureli Ruiz de Junts, assenyala que faran un paper de fiscalització del govern, amb la mà oberta a col.laborar per la millora de la vila.

El portaveu d’ERC, Pere Sàbat, apunta que estan a l’expectativa del govern, disposat a col.laborar si és per una transformació de la vila.

La portaveu de la CUP, Marta Soler, assenyala que ara és el moment de parlar de pressupostos i ordenances i que veuen, amb el govern en minoria del PSC, una possibilitat d’incidir.

I des de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa, apunta les bones sensacions que ha tingut del govern en els primers mesos i que amb els pressupostos es veurà si es decanta cap a l’esquerra o cap a la dreta.

Romagosa creu que aviat es resoldrà la incògnita i s’acabarà produint un pacte de govern a Vilafranca.

D’altra banda l’inici del curs polític aquest setembre coincideix també amb l’interrogant de com es resoldrà la presidència del govern de l’Estat.
El socialista, Francisco Romero, considera que s’ha d’escoltar el que va dir la gent amb les votacions i evitar una repetició de les eleccions.
Des de Junts, Aureli Ruiz, veu la necessitat de diàleg i negocicació, amb la Amnistia com a element innegociable.
El republicà Pere Sàbat també espera que es pugui arribar a acords i recorda que l’amnistia ha de ser un primer pas.

Des de la CUP, Marta Soler, també veu amb bons ulls l’amnistia però reclama que sigui per a totes les persones afectades pels fets de l’1 d’Octubre.

En definitiva, el curs polític s’inicia amb interrogants tant a nivell local com estatal que caldrà aclarir abans de finalitzar l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: