Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
ERC presenta les seves propostes per a la creació de llocs de treball

ERC presenta les seves propostes per a la creació de llocs de treball

Creuen que cal millorar la situació de la pagesia i que cal apostar per una reindustrialització ocupant sòl industrial ja construït

Aquest dimecres 1 de maig, en el marc del Dia del Treballador, ERC va presentar les
seves propostes per millorar la vida dels treballadors de la comarca. En primer lloc van indicar que cal que des de totes les administracions, també des del Govern de la Generalitat, es faci una aposta decidida per la creació i el manteniment de llocs de treball de qualitat a la comarca.

En aquest sentit la candidata Lluïsa Llop apuntava que cal seguir en la línia seguida pel departament Empresa i Treball que, entre d’altres, ha suposat la reindustrialització de Robert Bosch. Llop va explicar que creuen que cal seguir reindustrialitzant ocupant preferentment el sòl industrial ja construït i apostant per indústria neta, que aporti valor afegit i llocs de treball de qualitat i reduint la presència d’indústria logística.

Per altra banda, Jordi Ramos va comentar que també cal continuar apostant per la pagesia, un sector estratègic per a Catalunya i per a l’Alt Penedès, tant per la seva funció essencial en el proveïment d’aliments com per la seva funció social i mediambiental en la gestió i custòdia del territori prioritzant el model familiar de petites i mitjanes explotacions.

Per millorar la situació de la pagesia ERC proposa una oficina única per reduir i optimitzar els tràmits, una renda bàsica agrària, un millor repartiment de la PAC, l’estudi del cost de producció del vi base, l’estudi per a la implementació d’un reg de suport i un sistema d’assegurances català que no exclogui de malalties que afecten a les explotacions de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: