Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle ‘Patrimonis de paper’ inclou 6 xerrades que divulguen la documentació patrimonial

Les activitats comencen el dia 5 d’octubre en diferents indrets de la vila i seran gratuïtes

El proper 5 d’octubre s’enceta el cicle Patrimonis de paper, que vol difondre la documentació patrimonial de Vilafranca del Penedès a través d’un programa de sis conferències d’experts locals i externs. El cicle, organitzat conjuntament per la Biblioteca Torras i Bages, Vinseum i l’Arxiu Històric Comarcal, tres institucions ubicades a Vilafranca que treballen amb documentació d’interès local i comarcal. El cicle arriba a la tercera edició i es farà aquest mes d’octubre, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i dins de la programació de les Jornades Europees de Patrimoni 2023. L’acte de presentació s’ha fet aquest dimarts al Centre de Documentació de Vinseum, a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, acompanyada del director de l’Arxiu Històric Comarcal, Dani Vilarrubias, i la documentalista de Vinseum Jordina Escala.

L’organització destaca la consolidació del cicle amb aquesta tercera edició, aprofitant de nou les sinergies dels tres ens culturals. La regidora Àngels Dalmau assenyala en aquest sentit l’encert de les tres entitats organitzadores per fer difusió d’aquest àmbit, “posant en valor el patrimoni documental i alhora la feina de les persones que fan investigació històrica”. Dalmau afegeix que “és una bona notícia que aquest cicle es faci per tercer any consecutiu”, destacant que “la part documental és essencial per al treball històric” .

Programa de conferències

– Conflicte i món rabassaire al Penedès del s.XIX, a càrrec de l’historiador Josep Colomé Ferrer. Dimarts 3 octubre, 19h. Arxiu Històric Comarcal (av. Europa, 6).

– L’art de vestir d’etiqueta, a càrrec Víctor Oliva, dissenyador gràfic i col·leccionista d’ephemera, i investigador de la història del disseny gràfic i la publicitat dels segle XIX-XX. Dijous 5 d’octubre, 19h. Vinseum (pl. Jaume I, 1).

– La terra pel qui la treballa. L’evolució de la qüestió rabassaire al Penedès: de la fil·loxera a la Guerra Civil, a càrrec de l’historiador Raimon Soler. Dimarts 10 octubre, 19h. Arxiu Històric Comarcal (av. Europa, 6).

– El Poble Nou, el barri noucentista, a càrrec de l’historiador Josep M. Feliu. Dissabte 14 d’octubre, 18h. Fòrum Berger Balaguer (rbla. Nostra Senyora, 6).

– Com fer la història de la Universitat de Vilafranca sense arxiu municipal antic, a càrrec de l’historiador Jordi Vidal. Dilluns 16 d’octubre, 19h. Biblioteca Torras i Bages (pl. Oli, 20).

– Nous futurs per a Cal Berger. Estudiants de 4t curs d’Estudis de grau d’Arquitectura de l’ETSAB. Dijous 19 d’octubre, 19h. Vinseum (pl. Jaume I, 1).

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: