Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una dona ha ballat per primera vegada a la història el Ball solemne de l’Àliga

Abans de l’inici de la Processó de Sant Fèlix l’Àliga interpretava el ball solemne.

La tarda acompanyava d’allò més i abans de l’inici de la Processó de Sant Fèlix, com és habitual des de l’any 2013, l’Àliga interpretava davant del consistori i de la façana principal de l’església el seu Ball solemne, amb música del compositor Miquel Benito. Una dansa amb dues parts diferenciades. En la primera la coreografia és molt tècnica i el ritme lent, mentre que la segona part és molt dinàmica, afegint la tradicional tonada del ‘3 passos endarrere, 3 passos endavant’. Aquets 2023, i per primera vegada, una dona, l’Anna Oliva, ha estat l’encarregada de ballar.
La cercavila sempre està encapçalada pel Drac de Vilafranca, la figura més representativa de la Festa Major, documentat des del 1600, és la figura més antiga. Per això els vilafranquins li tenen un gran apreci.

Desprès el segueixen el Ball de Diables i el d’en Serrallonga, un ball de bandolers que emula la figura de Joan de Serrallonga. A Vilafranca, hi intervenen 13 components. Per el Joan Brull i el Roger Rossell, la processó del dia 30 és la més especial.

Desprès dels elements de foc continuen les peces dels Gegants, Nans, Capgrossos i Ball de Cotonines. I la resta del seguici que, pel que fa als balls, clou el de les Gitanes.
A l’inici de la processó tampoc faltaven els pilars de les colles dels Falcons, Xicots i Castellers de Vilafranca. La Moixiganga sempre acompanya el Sant i només participa a les processons, és a dir, no surt a les cercaviles. Davant de Sant Fèlix encapçala la processó el quintet d’administradors actual amb els prohoms, la figura del Sant, i per darrere els administradors de l’any anterior i el consistori.
Enguany Francisco Romero s’estrenava com alcalde.

I darrere de tot la banda de música. En aquesta ocasió la de Cardona.

Un dels carrers on es concentra moltíssima gent per la processó de Sant Fèlix és el carrer de la Palma. Aquest any s’ha reforçat especialment la seguretat en aquest indret, amb una forta presència policial.
En matèria de seguretat ciutadana no hi ha hagut incidències destacables aquesta nit i matinada, segons fonts municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: