Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Wine Bars es consoliden com a proposta enoturística un cop deixada enrere la pandèmia

Els cellers veuen el futur esperançador sempre que les empreses aprenguin a reinventar-se sense perdre l’essència

Les restriccions que van arribar amb la pandèmia i la demanda d’espais oberts van fer que molts cellers apostessin per començar diferents wine bars per degustar els vins i, també, picar alguna cosa. Ara, un cop hem deixat la pandèmia enrere, es comprova que no ha estat una moda passatgera.

Una de les propostes que trobem al territori es troba al celler Eudald Massana, a Sant Pau d’Ordal, que va obrir el seu wine bar fa molts anys, abans de la pandèmia, i ara el que han comprovat és que el tipus de públic ha variat molt.

Des del celler es comenta que el mes d’agost és potser un dels mes fluixos perquè la gent marxa de vacances i fa molta calor, però que al setembre amb la verema comença un altre cop l’afluència, que dura pràcticament tot l’any. El futur, doncs, per aquesta activitat és molt esperançador.

El que més valoren els clients és la tranquil.litat, com apunta l’Arian, que viu a Torrelles però ha aprofitat que visitava el mercat del préssec de l’Ordal per anar a prendre una copa a Eudald Massana

Una altra proposta la podem trobar a Albet i Noya. La seva responsable d’enoturisme, Virginia Vacarisses, apunta que els wine bars cada cop funcionen millor. Vacarisses opina que sempre i quan posis a disposició de la gent una oferta permanent en el temps i donis un bon servei, tens el futur assegurat.

Des d’Albet i Noya també comenten que la seva proposta gastronòmica ha anat evolucionant amb el temps, igual que el públic que ara és bàsicament, a banda de gent penedesenca, les persones de l’àrea metropolitana que es desplacen al mercat del préssec de l’Ordal i acaben fent un vermut al seu wine bar.

En tots els casos des dels cellers veuen el futur dels wine bars, doncs, amb esperança sempre que les empreses aprenguin a reinventar-se sense perdre l’essència perquè recorden que no són un bar tradicional sinó un espai on tastar productes del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: