Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i Sant Sadurní, municipis de l’Alt Penedès on s’aplicarà limitació del lloguer

Són 140 municipis amb una oferta insuficient d’habitatge assequible i que compleixen els requisits que marca la llei per implementar les mesures de contenció de les rendes.

El Departament de Territori de la Generalitat ha iniciat avui el tràmit d’informació pública per delimitar els municipis que es declararan zones de mercat residencial tensionat i on s’aplicaran les mesures de limitació de les rendes del lloguer que preveu la Llei estatal pel dret a l’habitatge.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l’anunci d’informació pública del procés de declaració que inclou la memòria justificativa. Ara s’obre un període d’informació pública de 20 dies perquè administracions, entitats i particulars puguin presentar al·legacions. Un cop finalitzat, es respondran les al·legacions rebudes i la resolució final es notificarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que serà finalment qui les aprovarà. La vigència de la declaració serà de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats seguint el mateix procediment.

En aquests 140 municipis, entre els que hi ha Vilafranca i Sant Sadurní, hi viuen 6,2 milions de persones, el que representa un 80,6% del total de la població de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: