Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca resoldrà en els propers 5 anys la connectivitat sobre les vies

Els convenis signats amb el Ministeri i Adif permetran allargar la cobertura fins el pont de Moja i recuperar la zona del carrer de Santa Fe.

Ahir es va confirmar la signatura digital del conveni entre l’Ajuntament de Vilafranca, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i ADIF per tal de completar totes les millores pendents a la capital de l’Alt Penedès en relació al pas del ferrocarril i la cobertura definitiva fins el pont de Moja. En el mateix conveni s’estipula també que es cobrirà la zona de davant l’estació i es millorarà la connectivitat amb el carrer del Comerç.

Les actuacions de millora a executar en un termini de 5 anys són diverses, i tenen un dels seus punts principals en el nou tram de cobriment de la infraestructura ferroviària entre la zona coberta tocant al carrer Tossa de Mar i l’actual pont de Moja.

L’alcalde Francisco Romero es mostrava satisfet de poder desencallar un projecte tant esperat a Vilafranca, i recordava que en relació amb aquesta qüestió sedes de l’ajuntament sempre s’ha actuat amb acord de tots els grups un fet que ha permès avançar.

Així es cobrirà el calaix descobert de l’estació, entre el passeig del Camp dels Rolls i el mateix edifici de l’estació, amb dues actuacions diferents.

D’una banda es construirà una llosa davant del passeig del Camp dels Rolls per connectar la urbanització del c/ Comerç, a l’alçada del c/ Magarola, amb la plaça de l’Estació suprimint l’actual passera sobre les vies. De l’altra es cobrirà l’espai davant mateix de l’edifici de l’estació, amb una estructura lleugera amb àmplies superfícies envidriades que permetin l’entrada de llum natural a les andanes.

El conveni contempla també afrontar la reurbanització del carrer Santa Fe, al polígon industrial de Llevant, que va quedar inutilitzat amb la construcció de les vies de l’AVE. Francisco Romero remarca que això permetrà dignificar aquest espai.

L’altre conveni que s’ha signat digitalment és el que liquida econòmicament el conveni signat l’any 2004 per al soterrament de les vies a Vilafranca aprofitant la construcció de la infraestructura ferroviària de l’AVE. L’Ajuntament farà efectiu 17,9 MEUR a ADIF-AV, 10 ara un cop signat el conveni i la resta de manera progressiva. A més quedaran 3 milions a disposició del Ajuntament per fer més inversions

La signatura dels convenis formalitzades ara eren el darrer tràmit que quedava per tal de poder iniciar tot aquest processos de licitacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: