Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Restringit l’accés als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix per risc molt alt d’incendis forestals

Restringit l’accés als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix per risc molt alt d’incendis forestals

A l’Alt Penedès, els municipis afectats són Avinyonet del Penedès, Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls i Santa Margarida i els Monjos.

L’accés als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha quedat restringit des de la passada mitjanit per la previsió d’altes temperatures i d’alt risc d’incendi forestal. La mesura ve establerta per la Generalitat de Catalunya, que ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en 57 municipis de Catalunya, entre ells 9 de l’Alt Penedès, 3 del Baix Llobregat i els 6 del Garraf.

Mentre estigui activat el nivell 3 del Pla Alfa, que indica perill molt alt o extrem de foc, quedaran tancades les zones d’aparcament i es regularan els accessos i pistes forestals d’aquests espais naturals per disminuir el risc que es produeixi un incendi i per protegir les persones.

A l’Alt Penedès, els municipis afectats per la restricció als tres parcs són Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls i Santa Margarida i els Monjos. A Castellví de la Marca estan restringit els accessos a l’espai natural protegit del Montmell – Marmellar.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori. El perill d’incendi s’estableix en una escala de 0 a 3 i l’activació de cadascun dels nivells comporta determinades actuacions preventives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: