Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’oferta lúdica i esportiva de l’estiu omple els matins de juliol a la comarca

Aquesta setmana finalitzen la majoria de casals d’estiu a la comarca. Una àmplia oferta lúdica, esportiva i artística ha omplert un any més els matins del mes de juliol de molts infants.

Cada any hi ha més oferta de casals d’estiu així com una creixent demanda per part de les famílies. A nivell comarcal, des del Consell Esportiu de l’Alt Penedès gestionen més de 30 casals, 3.500 infants i 300 monitors de lleure i valoren positivament com han anat aquestes setmanes de casal d’estiu i la bona rebuda d’infants i famílies.

Tanmateix, a un públic al qual abasten és als joves. Uns 270 joves han participat enguany a la ‘macroacampada’ i 150 a la setmana jove. Joan Milà, tècnic del Consell Esportiu, explica les claus de l’èxit entre els joves.

A banda d’aquestes propostes n’hi ha també d’entitats privades, que ofereix activitats tant culturals com esportives. El Casal Creatiu de l’Escola de dansa Assumpta Trens del Casal ha arribat enguany a la seva sisena edició. Es tracta d’un espai lúdic adreçat a infants de P3 a 4rt d’ESO, per gaudir d’unes vacances d’estiu fent volar la creativitat a través de la dansa, expressió plàstica i el lleure.

La seva directora, Mireia Andrade explica que les setmanes amb més participació a tots els casals d’estiu sempre és entre la segona i tercera de juliol.

En un estiu emmarcat per la calor, Andrade explica com l’han aconseguit combatre.

A més de casals d’estiu creatius o de dansa, també se n’oferten d’esports, des dels diferents clubs i entitats de la comarca. I una de les propostes que triomfa de valent des de ja fa anys és el casal de l’escola d’aeris La Vertical, amb l’Estiu Vertical.

Durant cinc setmanes, uns 300 nens i nenes passen per les instal·lacions de Cal Figarot. Tanmateix, l’estiu Vertical pretén ser un casal conscient amb la salut.

La Laia Casals i la Martina Valenzuela participen des del primer any al campus expliquen què significa per elles l’Estiu Vertical.

Les ofertes a la comarca son molt diverses, per atendre els gustos i necessitats tant dels nois i noies com de les famílies.

Amb tot, es tanca un estiu marcat per la calor, però que no ha pogut aturar l’energia dels molts casals d’estiu a l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: