Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Impulsem Penedès es desmarca de Junts i entra al govern de la Diputació

Impulsem Penedès es desmarca de Junts i entra al govern de la Diputació

Sergi Vallès i Marc Castells voten a favor que la candidata socialista, l’alcaldessa de Sant Boi Lluïsa Moret, sigui presidenta de la Diputació gràcies als vots també dels comuns i de Tot Terrassa.

Segons ha pogut saber Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca els diputats independents d’Impulsem el Penedès, Sergi Vallès i Marc Castells, alcalde de Torrelles de Foix i d’Igualada, fruit de la petició dels alcaldes i alcaldesses del territori de les tres comarques, que han signat el suport als dos diputats, han arribat a un acord per formar part del govern de la Diputació de Barcelona.

D’aquesta manera Sergi Vallès i Marc Castells es desmarquen de la decisió de Junts i el que faran és votar a favor de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, la candidata socialista a presidir la Diputació de Barcelona que ahir dimecres ja va anunciar un pacte amb comuns i Tot Terrassa per convertir-se en presidenta de la Diputació en el ple que se celebra aquest dijous al matí i que serà produït tècnicament, i també retransmès, per Penedès Televisió. Al pacte entre PSC, comuns i Tot Terrassa s’hi afegeixen, doncs, ara, Sergi Vallès i Marc Castells.

La petició anomenada “Acord de Sant Quintí de Mediona” ha estat signada pels alcaldes i alcaldesses de Puigdàlber, Font-Rubí, Sant Quintí de Mediona, Montmaneu, Santa Fe del Penedès, La Torre de Claramunt, La Llacuna, Cabrera d’Anoia, Veciana, Cubelles, Sant Pere Sallavinera, Canyelles, Castellví de la Marca, Calonge de Segarra, Avinyonet, Torrelles de Foix i Igualada. També ha signat el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olèrdola, que serà alcalde al 2025.

Aquest acord comporta un programa d’inversions estratègiques per les 3 comarques per aquest mandat 2023-2027, als ajuntaments, a les mancomunitats i als consells comarcals de la Vegueria del Penedès.

El programa acordat pels dos diputats permetrà aportar inversions extraordinàries per desenvolupar projectes d’equilibri territorial, de desenvolupament econòmic i turístic, de projectes d’àmbit social, de reptes vinculats al canvi climàtic i infraestructures per a l’estalvi d’aigua, entre d’altres.

Impulsem el Penedès, creat amb l’objectiu de defensar la veu del territori allà on tingui representació, entén la Diputació de Barcelona com una de les principals institucions al servei dels Ajuntaments.

Aquest fet ha estat decisiu per a arribar a aquest acord, el qual prioritza clarament el territori, que vol ser tractat d’acord amb la seva singularitat i les seves potencialitats dins la demarcació de Barcelona.

Impulsem el Penedès assegura que “té la voluntat de continuar treballant per construir un espai polític central amb forces polítiques com Junts per Catalunya els quals han estat capaços de crear la coalició Compromís Municipal que ha donat uns grans resultats arreu del país”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: