Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1,2 MEUR per a la rehabilitació de la nau del carrer del Comerç com a biblioteca

Vilafranca rep una subvenció de 1.200.000 euros de la Diputació de Barcelona per rehabilitar la nau del carrer Comerç i fer-hi la segona biblioteca.

El darrer ple de la Diputació de Barcelona va aprovar una modificació de crèdit del pressupost i del Pla d’Inversions de 2024 per un valor de gairebé 19 milions d’euros, en el qual s’inclou una subvenció nominativa a l’Ajuntament de Vilafranca per un import d’1.200.000 euros per a la rehabilitació de la nau del carrer del Comerç com biblioteca.

La Nau Cortina, amb uns 3.000 m2, és un equipament municipal que l’Ajuntament de Vilafranca va obtenir com a cessió anticipada per part dels propietaris del PAU 27 en contrapartida del desenvolupament urbanístic d’aquell sector. En aquest equipament l’estiu passat ja s’hi va posar en marxa el viver de cellers del Penedès i, a la part posterior i davant d’una zona verda, està prevista la rehabilitació de l’edifici per encabir la segona biblioteca de la Vila.

Aquesta aportació de la Diputació se suma als gairebé 2 milions d’euros que també rebrà l’Ajuntament amb càrrec als fons Next Generation dins la convocatòria d’ajudes de la línia adreçada a la rehabilitació d’edificis públics.

Amb aquestes subvencions, el pressupost del projecte de la segona biblioteca de Vilafranca, quantificat en uns 5 milions d’euros, ja quedarà cobert en la seva major part. Actualment el projecte està en fase de redacció i s’ha d’adjudicar dins el 2024. L’equipament, segons la normativa dels Fons Next Generation, ha d’estar en servei dintre de l’any 2026.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: