Dilluns, 29 d'abril de 2024

Espanya supera Itàlia per 4-7 i passa als quarts de l’Europeu com a segona de grup

Espanya s’enfrontarà a Alemanya als quarts de final (dijous, 21:00h). En una hipotètica semi el rival seria el guanyador de l’Itàlia – Suïssa.

El duel començava amb un gol matiner, al minut 3, de Checco Compagno amb un fort xut que arribava al fons de la xarxa defensada per Càndid Ballart. Els següents minuts van estar estat molt disputats, però va ser la selecció espanyola qui aconseguia igualar el marcador amb un bon gol de Nil Roca després d’una gran assistència de Pau Bargalló. Només 7 segons després Espanya aconseguia anotar l’1-2, amb un potent xut de César Carballeira de penal, i l’1-3 amb una gran recuperació de Roc Pujadas que acabaria amb gol de Marc Julià després de superar en l’u contra u el porter italià.

Aragonès, Carballeira i Julià celebren un gol. (Foto: David Valiente)

A poc més de 2 minuts pel descans, Marc Grau anotava el quart pel combinat nacional amb una altra gran assistència de Bargalló. A 38 segons per a la conclusió del primer acte, Càndid Ballart mantenia l’1-4 aturant un penal a Giulio Cocco.

Càndid Ballart atura un xut rival. (Foto: David Valiente).

La segona meitat començava amb diverses ocasions per tots dos conjunts, però era l’equip d’Alessandro Bertolucci qui retallava distàncies amb un gol d’Elia Cinquini. En la següent jugada Sergi Aragonés anotava el 2-5, després d’una magnífica jugada personal. A 10 pel final Marc Grau matava a la contra per fer el sisè. I el partit es tancava amb intercanvi de cops, amb gols de Malagoli, Sergi Aragonés i Giulio Cocco, que situava el 4-7 definitiu a un minut pel final.

Giulio Cocco i Pau Bargalló disputen una bola. (Foto: David Valiente).

Avui a les 21h partit de quarts de final contra Alemanya. En la resta del quadre: França – Suïssa (13:30h), Itàlia – Andorra (16:00h) i Portugal – Anglaterra (18:30h). En una hipotètica semifinal, que es disputaria divendres, Espanya se les veuria amb el guanyador de l’Itàlia – Andorra.