Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els diputats d’Impulsem el Penedès assumiran l’Àrea d’Infraestructures de la Diputació

Els diputats d’Impulsem el Penedès assumiran l’Àrea d’Infraestructures de la Diputació

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, assumirà el càrrec de president d’aquesta àrea i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, serà vicepresident de la Diputació de Barcelona.

Com avançàvem aquest dijous al matí, desmarcant-se de Junts, l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han votat a favor de la socialista Lluïsa Moret en el ple de constitució de la Diputació celebrat aquest dijous al migdia. D’aquesta manera passaran a formar part del govern com a responsables de l’Àrea d’Infraestructures.

El ple s’ha celebrat al Paranimf de l’Escola Industrial i s’ha pogut seguir en directe a través de La Xarxa, amb la producció tècnica de Penedès TV. L’acte s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat, on Sergi Vallès també ha tingut el seu protagonisme ja que, en ser el més jove dels 51 diputats, ha estat el vocal de la mesa, presidida per la també penedesenca Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes.

Amb els vots dels dos diputats d’Impulsem el Penedès, sumats als dels socialistes, els comuns i la diputada de Tot per Terrassa, el PSC s’ha assegurat ja abans de la celebració del ple el suport perquè Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, hagi estat escollida presidenta de la Diputació.

Ha estat en segona volta, ja que Moret tenia garantits 25 vots, un vot menys dels 26 que marca la majoria absoluta. Junts i ERC han obtingut 10 vots cadascun i el PP quatre ja que finalment el partit ha presentat candidat i s’han votat a sí mateixos.

Regidora de Sant Boi de Llobregat des del 2007, Moret va començar la seva trajectòria política com a tinenta d’alcaldia de Benestar i Ciutadania fins l’any 2014, quan va ser escollida alcaldessa de la seva ciutat, responsabilitat que compaginava, en aquests darrers quatre anys, amb la de presidenta delegada de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació i, des del passat mes de març, amb la de vicepresidenta primera de la corporació.

Moret és psicòloga especialitzada en psicologia social i té un Màster en tècniques d’Investigació Social i un altre en Polítiques de Gènere. Té experiència professional en el disseny i la implementació de programes estratègics i serveis d’atenció socioeducativa, tant en el sector públic com en el privat, i com a directiva de l’administració pública en l’àmbit de Programes Transversals de cicle de vida i gènere.

Des del 2014, Lluïsa Moret és consellera metropolitana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i des del desembre del 2021 ostenta la viceprimera secretaria d’Organització i Acció Electoral del PSC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: