Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turisme penedesenc, dels més forts de Catalunya, amb un 90% d’ocupació

Al Penedès l’ocupació estiuenca està sent elevada, mentre que a l’interior està en hores baixes.

Mentre que a l’interior de Catalunya la demanda turística és més fluixa que altres anys després de la pandèmia, en què comarques com el Berguedà o el Solsonès van ser l’opció preferida per a les vacances, al Penedès l’ocupació estiuenca està sent elevada, entre el 80 i el 90%.

La pandèmia va intensificar el turisme nacional, davant la reducció de l’internacional. Ara bé, aquest estiu està sent el de consolidació al Penedès, que frega el 90% d’ocupació pels mesos estiuencs.

Segons Núria Sala, directora del Consorci Turisme Penedès, hi té a veure que tenen un client molt fidel, que es suma al client internacional emergent. Des del consorci posen en valor l’oferta molt diversa que hi ha a la comarca.

Un dels punts forts de l’Alt Penedès com a atractiu turístic és la situació geogràfica. El fet d’estar propers de punts estratègics com la platja, Montserrat, Barcelona o Port Aventura dóna valor afegit a l’estada. Àngels Monteagudo és presidenta de Masies Penedès.

Dins l’associació de Masies del Penedès hi ha una quarantena d’allotjaments rurals entre l’Alt i el Baix Penedès, tot sota l’objectiu de fomentar i promocionar el turisme rural en les comarques de la DO Penedès.

Una de les cases adherides a l’associació és Can Òscar, ubicada a Can Xombo, un petit nucli al municipi de Mediona. En Josep Ferran va restaurar la masia i des de setembre de 2022 està en funcionament. Aquest estiu tenen un 90% de l’aforament cobert i expliquen què busca el turista que ve al Penedès.

A l’altra cara de la moneda, l’activitat a l’estiu a l’alberg municipal de Vilafranca acostuma a baixar, mentre que la demanda a la tardor puja. Dani Sàez és tècnic responsable de l’alberg.

Amb tot, des del Consorci Turisme Penedès volen estudiar quines són les motivacions del turista que ve al Penedès, però que aquesta és unja tasca que s’ha de fer a posteriori de l’estada.

Després d’aquesta anàlisis es podrà potenciar els punts forts de l’oferta turística i de l’experiència que venen a buscar des de totes les parts del món, fins la nostra comarca.

Des del Consorci Turisme Penedès també emfatitzen que estan treballant en un turisme de qualitat, que s’allunyi del turisme de masses, i atenent a una de les demandes principals, que és venir a desconnectar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: