Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Clar triomf dels socialistes al Penedès

El PSC ha estat la força més votada a Vilafranca amb un 34’87% dels vots. A l’Alt Penedès, els socialistes han obtingut uns 17.500 vots, sent la força més votada a 21 dels 27 municipis.

A les eleccions generals d’aquest diumenge el PP ha obtingut 136 escons, 47 més dels que tenia. El PSOE es queda amb 122, que són 2 més dels que va aconseguir el 2019. Els populars no han aconseguit prou escons com per governar ni en solitari ni amb el suport de Vox. Per la seva part, el PSOE ha resistit millor del que preveien les enquestes i té opcions de governar, tot i que hauria d’aconseguir sumar Junts a l’acord d’investidura de la legislatura passada.

Els resultats d’aquestes eleccions generals a Vilafranca i a la resta de la comarca mostren que el PSC ha estat el clar guanyador.

Els socialistes s’han imposat amb contundència a Vilafranca amb un 34,87% dels vots, un total de 6.396. Com a segona força se situa ERC, amb un 16’64% i 3.052 vots, i segueix Junts amb un 15’3% i 2.807 vots. La quarta força més votada ha estat Sumar, amb un 10,72% i 1.967 vots; seguida pel PP, amb un 7,95% i 1.458 vots. VOX ha estat la setena força amb un 6,03% de representació i sumant 1.107 vots. La CUP queda per darrera, amb 977 vots, el que representa un 5,32% del total.
Recollim ara les primeres valoracions dels diferents representats dels partits polítics a la capital de l’Alt Penedès.

Des del PSC, Francisco Romero, explicava que la ciutadania ha valorat en positiu l’acció de govern de Pedro Sánchez.

Per part d’ERC, el president local Josep Álvarez, valorava negativament la baixa participació i afirmava que al partit inicien un procés de reflexió davant dels resultats obtinguts.

Des de Junts, Montse Ortiz, recordava que el candidat vilafranquí Eduard Pujol entra al congrés i valorava el fet de ser una formació decisiva en els propers dies.

En representació de Sumar, Montse Romagosa, acompanyada per Ramon Arnabat, també es mostrava satisfeta pels resultats d’aquest 23J. De fet, han més que duplicat el nombre de vots que van obtenir a les municipals.

Des de la seu del PP, Josep González mostrava la seva satisfacció per haver guanyat els populars les eleccions generals.

Finalment, per part de la CUP, Muntsa González constatava que aquests no eren els resultats que esperaven.

Després de Vilafranca, als municipis més poblats de l’Alt Penedès, el PSC també ha estat la força més votada. A Sant Sadurní d’Anoia els socialistes han obtingut el 35% dels vots, lluny d’ERC que s’ha quedat amb el 21%, seguida de Junts, amb el 13’58%. A Santa Margarida i els Monjos el PSC ha aconseguit el 41% dels vots; la segona força més votada, a molta distància, ha estat ERC, amb el 13’61% dels vots i Sumar ha quedat en tercera posició amb un 10’41%. A Gelida, els socialistes han sumat el 37’31% dels vots; Sumar ha obtingut el 16’55% i ERC, el 14’42%.

Dels 27 municipis de l’Alt Penedès, el PSC ha estat la força més votada en aquestes eleccions generals en 21 d’ells. ERC ha estat el partit que ha obtingut més suports a quatre municipis: El Pla, Torrelavit, Puigdàlber i Subirats. Mentre que Junts ha obtingut el percentatge de vot més elevat en dos municipis: Font-rubí i Santa Fe del Penedès.

En total, el PSC ha obtingut més de 17.500 vots entre tots els municipis de l’Alt Penedès mostrant aquesta victòria clara. Pràcticament dobla la segona força, ERC, que ha acumulat gairebé 10.000 vots, seguit de Junts, que n’ha assolit pràcticament 8.000. La quarta força més votada ha estat Sumar, amb uns 6.200 vots.

Aquest ordre de partits ha estat present en bona part dels municipis de la comarca, tot contrastant amb els que es van donar en les passades eleccions generals del 2019, on força localitats van registrar la victòria dels partits independentistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: