Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Asaja considera que a la D.O Penedès es pot acabar perdent un 50% de la collita

La manca de pluges d’aquest 2023, sumada a la dels dos darrers anys, han portat a una situació crítica a les vinyes de la DO Penedès, i pot tenir conseqüències també de cara al proper any.

Membres de l’Associació de Joves Agricultors han explicat aquest matí la crítica situació que viu la vinya per la manca de pluges que s’arrossega ja dels dos darrers anys, i que en aquest és encara més agreujat.

Josep Anton Bolet comentava que en moltes vinyes es collirà entre un 30-40% del que seria una verema normal; i que en general es trobarà al voltant d’aquest 50%, en el cas que plogui una mica en les properes setmanes.

Des d’ASAJA remarquen també que l’afectació serà molt clara aquest any, ja que en en aquests moments el raïm té l’aspecte que tindria a l’abril a l’inici de la brotació. Però Bolet insisteix que es notarà de manera important també l’any vinent, ja que els ceps no s’hauran pogut desenvolupar enguany com caldria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: