Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aixequen la prohibició de consum d’aigua a Ca n’Olivella i Pla del Pèlag, a Olesa de Bonesvalls

Aixequen la prohibició de consum d’aigua a Ca n’Olivella i Pla del Pèlag, a Olesa de Bonesvalls

Els dos barris depenen de l’aigua de Vallirana i estaven des d’abril amb la prohibició. Ara, però, afronten talls nocturns per la poca aigua disponible.

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vallirana han informat l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls sobre la revisió que s’ha realitzat a les restriccions d’aigua als barris afectats pels sulfats. S’ha comunicat al consistori que, a causa d’aquesta revisió, la superació del valor de referència dels sulfats ja no implica una restricció, fet pel qual es torna a autoritzar consum d’aigua als barris del Pla del Pèlag i Ca n’Olivella.

Malgrat aquest fet, des de l’Agència de Salut Pública, conjuntament amb l’Ajuntament de Vallirana, es recomana que les persones que puguin presentar una major sensibilitat als nivells elevats de sulfats utilitzin una altra font de subministrament d’aigua. Aquesta recomanació està especialment dirigida a no utilitzar l’aigua per a la preparació de biberons per a nadons. A causa de l’aixecament de les restriccions, el servei de camions cisterna se seguirà prestant fins diumenge, aquest inclòs.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vallirana ha comunicat la previsió de talls nocturns en el subministrament d’aigua que afectaran aquests mateixos barris. A causa de l’estat de mínims històrics dels aqüífers de la població i sense que la previsió pluviomètrica doni visos de canviar durant els propers mesos s’han iniciat talls puntuals en horari nocturn. A partir d’aquest divendres, els talls seran a partir de les 00.00 h fins a les 05.00 h.

Aquests talls puntuals nocturns alhora serviran per detectar fuites i, posteriorment, poder reparar-les per tal de millorar l’actual rendiment de la xarxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: