Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca compta amb nous columbaris al cementiri i treballa per aprofitar al màxim l’espai

Vilafranca compta amb nous columbaris al cementiri i treballa per aprofitar al màxim l’espai

Encara hi ha espai per a instal·lar més cineraris però no n’hi ha per a la construcció de nous nínxols és per això que estan estudiant cap a on podria créixer l’actual cementiri.

El regidor de Governació en funcions , Miquel Medialdea, ha presentat aquest dimecres al matí els 44 nous columbaris que s’han construït al cementiri de Vilafranca. Medialdea explica que s’han construït uns columbaris d’obra vist que que s’havien instal·lat recentment metàl·lics han presentat alguns defectes en l’acabat i tampoc han acabat d’agradar.

Durant el moment més àlgid de la pandèmia es va notar un augment de defuncions i es patia per si el cementiri es quedava petit. Actualment, segons explica Medialdea, les xifres de morts s’han tornat a estabilitzar i no hi ha preocupació per quedar-se sense espai, almenys en els propers 4 anys. Pel que fa a cineraris encara hi ha espai per a instal·lar-ne més, no fa gaire es va acabar un nou bloc de nínxols encara per ocupar.

Tot i així l’Ajuntament ja estudia cap a on podria créixer el recinte del cementiri si cal, i en aquest cas seria cap un espai actualment ocupat per materials o estris de manteniment.

Amb aquesta planificació, l’ajuntament no es planteja ara per ara la construcció d’un segon cementiri.

Recordar també que aquests darrers mesos s’han anat fent millores al recinte del cementiri, com per exemple en alguna de les zones d’accés als nínxols que s’han encimentat per donar més amplada i permetre un millor pas de les escales i evitar molèsties en cas de pluja.

El que queda pendent encara és la rehabilitació de la capella del cementiri, un projecte que s’està allargant molt en el temps per diferents motius. Ara, quan ja tot semblava que estava preparat per poder començar les obres, l’empresa adjudicatària s’ha trobat amb una manca de bastides al mercat que impossibilita que es puguin iniciar els treballs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: