Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tornen les activitats del ‘Vilaestiueja’

Les propostes d’activitats, que comencen el 4de juliol, van adreçades a infants de 3 a 12 anys, i estan diferenciades en funció dels grups d’edat

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat una nova edició del Vilaestiueja, una iniciativa que té per objectiu oferir una proposta d’activitats de lleure educatiu àmplia i de qualitat que permeti a infants i famílies gaudir de les tardes del mes de juliol sense necessitat de moure’s de la vila. La presentació ha anat a càrrec de la nova regidora d’Educació, Gemma Romeu, acompanyada de la cap del servei, Dolors Peñafiel, i la tècnica Olga Serra.

Les propostes del Vilaestiueja, més d’una vintena, tindran lloc del 4 al 27 de juliol en horari de tarda i es desenvoluparan en diferents espais del centre de Vilafranca on es durà a terme bona part del programa. I també se’n preveu alguna de descentralitzada en algun barri de la vila per aprofitar algunes instal·lacions que són molt adequades per a la pràctica de determinades activitats. Es duran a terme en espais com el Claustre de Sant Francesc, el Claustre dels Trinitaris, Sala dels Trinitaris, Biblioteca Torras i Bages, l’escola Municipal d’Art Arsenal, l’escola Dolors Piera i el cinema Kubrick.

La regidora d’Educació explicava que amb el Vilaestiueja, que es complementa amb les activitats esportives del programa H2Oci a les piscines d’estiu, la voluntat és oferir “un estiu ric en experiències de lleure i accessible per a tothom les tardes del mes de juliol. Per això, totes les activitats seran gratuïtes, i, tot i que hi haurà aforament limitat, no caldrà fer reserva prèvia, i l’accés serà per ordre d’arribada. És especialment important aquest programa per als infants d’entorns socioeconòmics més desafavorits que són els que possiblement més acusen la desconnexió de l’entorn educatiu durant els mesos d’estiu, ja que tenen més dificultats per accedir a les ofertes de lleure que, sovint, comporten un pagament”.

Més d’una vintena d’activitats

Pel que fa a les propostes d’activitats, van adreçades a infants de 3 a 12 anys, i estan diferenciades en funció dels grups d’edat. En total s’han programat més d’una vintena d’activitats, algunes de les quals es repeteixen al llarg de les quatre setmanes en que té lloc el programa. Hi ha un ventall ampli, que van des dels tallers de música amb la possibilitat de conèixer instruments de percussió, conta contes, tallers de manualitats, robòtica, llibre jocs…

Aquest any, s’han programat tres sessions de cinema familiar i com a novetat es faran al cinema Kubrick per ampliar l’aforament, on es podran veure les pel·lícules Tadeu Jones 3. La Taula Maragda, Mòmies i El gat en botes: l’últim desig.

Finalment per tancar la programació del Vilaestiueja s’ha programat un espectacle musical familiar dijous 27 de juliol, a les 19.30h, amb el concert dels Superherois de la companyia Pop per xics que tindrà lloc a la Rambla Sant Francesc.

Oportunitats educatives fora de l’entorn escolar

L’objectiu de Vilaestiueja és oferir un estiu divertit i amb propostes educatives de qualitat i proximitat. En la programació hi ha activitats adreçades només a infants i d’altres que són propostes per a infants i famílies. En aquest cas, es demana que l’infant assisteixi acompanyat d’una única persona adulta, ja que, tenint en compte la limitació d’aforament, es vol afavorir que hi participin el màxim d’infants possible.

Aquesta proposta també està molt alineada amb els objectius de l’Aliança Educació 360, un projecte amb el qual l’Ajuntament hi està adherit i que té com a repte principal superar un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars i lectives i considerar que l’aprenentatge extraescolar, així com les activitats de lleure d’estiu, ofereixen oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades. També persegueix la igualtat d’oportunitats educatives en l’accés a les activitats fora del sistema reglat, sense exclusions.

Es calcula que l’any passat unes 1.500 persones, entre infants i familiars/acompanyants, van assistir a les diferents activitats programades.

Tota la informació de les activitats es pot trobar al web: educacio.vilafranca.cat/vilaestiuejancesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: