Divendres, 29 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní acull la Festa dels Barris 2023, del 8 al 15 de juny

Sant Sadurní acull la Festa dels Barris 2023, del 8 al 15 de juny

Divendres 9 de juny se celebrarà el tradicional Rengle dels Confits, que obre les festes al barri de l’Ajuntament.

Sant Sadurní celebrarà del 8 al 15 de juny una de les cites més tradicionals del seu calendari festiu, la Festa dels Barris,  les més antigues que es conserven al municipi i que tenen la seva arrel en la celebració de la capvuitada de corpus.

Comencen el dia de Corpus amb la festa del primer barri, i acaben una setmana després, amb el Rengle de l’últim. Tot i el creixement i la transformació viscuda a Sant Sadurní al llarg dels anys, la festa ha conservat sempre la tradició dels set barris, seguint el mateix ordre de celebració: Ajuntament (dijous), Sant Antoni (divendres), Montserrat (dissabte), Església (diumenge), Diputació (dilluns), Cavallers (dimarts) i Raval (dimecres).

Les tradicionals tronades donaran inici a cada barri i els castell de focs i els rengles amb la companyia de la Banda dels Barris, les mantellines, els bastons i clavells, seran un any més els trets d’identitat d’alguns dels barris, com les catifes de flors del barri Església. Cada barri compta també amb un munt d’activitats des de gelats per a tothom, activitats familiars i tradicionals, música i balls.

La comissió de cada barri organitza els diferents actes i manté els tradicionals rengles. El barri de l’Ajuntament és qui obre les festes i enguany celebrarà el tradicional rengle dels confits el divendres 9 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: