Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida acull la 1ª Trobada de lluites en defensa del territori als Països Catalans

Ecologistes en Acció de Catalunya té més de 25 anys de trajectòria de lluites en diversos nivells: tant locals com regionals, nacionals i internacionals.

Aquest dissabte celebraven la primera trobada de lluites en defensa del territori als Països catalans i l’escenari era Gelida.

Des del grup motor, emfatitzaven que en el context en el qual ens trobem és essencial la coordinació i unir forces. Per aquest motiu volen donar suport a moltes plataformes i grups que lluiten plantant cara a projectes especulatius i destructors del territori.

Degut a la multitud de projectes especulatius en marxa arreu del territori, sorgeix la necessitat de crear debat i unió de les diferents organitzacions ecologistes i plataformes de defensa de la terra per coordinar-nos.

L’objectiu de la jornada és sumar eines, estratègies i lluites per tal de crear sinèrgies.

Amb tot, Imma Miró, des d’Stop Agroparc es centrava en els motius pels quals la trobada es va celebrar a Gelida.

Durant la jornada es van generar debats sobre eixos com l’Acció jurídica, Relat i comunicació, Estratègia, accions i mobilització, i sobre l’organització.

L’entrevista

Jaume Grau és llicenciat en Biologia té un Màster en Ecologia Política, Justícia Ambiental i Decreixement. Ha treballat en el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, en el Servei de Parcs naturals. Expert en polítiques internacionals, ha participat en diverses Conferències de les Parts de la Convenció de la Diversitat Biològica de les Nacions Unides. És el president d’Ecologistes en Acció, que aquest dissabte es reunia amb diferents col.lectius a Gelida. Allà vam mantenir amb ell la següent entrevista.

Recupereu les entrevistes de L’Informatiu aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: