Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana a Romero que exigeixi una reunió amb l’Estat per millorar “el caos” de Renfe

També mostren la preocupació davant la encara no signatura del conveni entre ADIF i Ajuntament

ERC de Vilafranca està molt preocupada pel “nefast” servei de Renfe, soretot a la R4 que enllaça Barcelonas amb Vilafranca. “La gestió del govern espanyol és nefasta i ha convertit la R4, la línia de tren de Vilafranca, en la que té més incidències de Catalunya. Una situació que porta molts anys arrossegant-se fruit de la desinversió crònica que han fet els governs espanyols de PP, PSOE i els Comuns”, ha assegurat el portaveu republicà Pere Sàbat.

“El mal servei de Renfe s’agreujarà en els propers anys amb l’entrada en funcionament del corredor mediterrani, que farà passar molts més trens de mercaderies per la línia de passatgers. Un fet que saturarà encara més la línia R4 perjudicant d’aquesta manera als vilafranquins i vilafranquines”, segueix apuntant.

Davant d’aquesta situació els republicans posen sobre la taula “no perdre més el temps” i fer un front comú de ciutat en la defensa del tren. Per això proposen a Francisco Romero, del PSC, que organitzi una trobada de tots els grups municipals amb la ministra de la Renfe Raquel Sanchez, del PSC, per exigir-li millores immediates en el servei de Renfe i una proposta realista per mitigar el pas dels trens de mercaderies.

En paral·lel els republicans també proposen una reunió conjunta entre la comissió del transport públic i la junta de portaveus per traçar un acord de mínims a Vilafranca per defensar-lo davant les institucions espanyoles responsables del caos de la Renfe.

“Francisco Romero, no pot continuar posant-se de perfil en el cas de les Rodalies, tal com ha fet fins ara”, comenten els republicans. Des d’ERC s’exigeix al nou alcalde que s’impliqui en la cerca de solucions. “Romero, no pot continuar rendint pleitesia al Govern del PSOE malgrat ser el seu partit i girar l’esquena a la ciutadania de Vilafranca. Cal posar els problemes dels ciutadans i ciutadanes en primera línia deixant de banda partidismes”, assegura Sàbat.

Per altra banda el republicans han comentat que a la primavera es va anunciar un principi d’acord entre ADIF i l’Ajuntament pel nou conveni pel cobriment de la via. Un conveni que amb l’avançament electoral decidit pel PSOE està en perill, segons ERC. ·Fa unes setmanes Francisco Romero va assegurar que es firmaria abans de la investidura però segueix sense fer-se realitat”, diu Sàbat al mateix temps que demana que el govern del PSC es prengui seriosament aquest fet i que pressioni a Madrid perquè es signi immediatament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: