Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enguany hi haurà menys producció de préssec d’Ordal, que serà molt més petit però més gustós

Aquest cap de setmana ha començat el mercat del préssec a Sant Pau d’Ordal, que s’omplirà d’aquesta fruita dolça els dissabtes i diumenges fins al mes d’agost.

Enguany hi haurà menys producció de préssec d’Ordal, que serà més petit però molt més dolç. Així és com es preveu la campanya d’enguany d’aquesta fruita, que també es veu afectada per la sequera. Josep Esteve és productor de l’explotació Família Esteve Ràfols.

Esteve apunta que la pluja d’aquests dies no salvarà la temporada del préssec i que, per altra banda, està destrossant la cirera. El que caldria, segons Esteve, es que durant tres o quatre dies seguits plogués uns 100 litres el metre quadrat. Des de l’empresa Olivella Font Clara Josep Maria Olivella assegura que no recorda una temporada tan dolenta.

Un altre problema que pateixen els productors és la destrossa dels camps per part dels senglars.

Els productors expliquen que la major part de la clientela entén que els préssecs siguin més petits per falta d’aigua i també valoren que estiguin sortint molt dolços tot i la mida. Mercè Quadras, de Sant Pere de Ribes, compra sovint al mercat del préssec d’Ordal perquè creu que cal apostar per la compra de proximitat.

Ruth Meléndez, de La Granada, ha notat que els preus han pujat però li compensa perquè la qualitat és molt bona.

El mercat del préssec d’Ordal és molt important per promoure un municipi com Subirats, tal com explica el tècnic de turisme Òscar Guerrero.

Al voltant del mercat del préssec, a Subirats s’organitzen un bon grapat d’activitats paral·leles enoturístiques, rutes vitivinícoles o lloguer de bicicletes per descobrir el paisatge, entre d’altres. A més, al juliol es faran tastos guiats i tallers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: