Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Centre d’Estudis de Subirats organitza les tretzenes ‘Jornades de Memòria Històrica’

El Centre d’Estudis de Subirats organitza les tretzenes ‘Jornades de Memòria Històrica’

Entre el 13 i el 21 de gener diferents nuclis de Subirats acolliran actes vinculats a les jornades de memòria històrica, centrats en bona part en les col·lectivitats agrícoles al Penedès.

Els actes s’iniciaran aquest proper cap de setmana, dissabte i diumenge 13 i 14 de gener, a l’Ateneu Ordalenc on es podrà visitar l’exposició ‘Les col·lectivitats agrícoles al Penedès’.

Ja el següent cap de setmana, el divendres dia 19, l’exposició es podrà visitar al Centre Cultural de Can Cartró. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència, en la inauguració, del Director del Memorial Democràtic, Jordi Font. Així mateix es presentarà el llibre ‘Les col·lectivitats agrícoles al Penedès’, amb Ramon Arnabat i Guillem Puig, de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El dissabte 20 a les 11 del matí es farà un acte d’homenatge als soldats morts en defensa de la República a la Serra de Ries. La trobada es farà a les 10 del matí a la Muntanya Rodona. El mateix dissabte, a les 7 de la tarda a l’Ateneu Agrícola de Lavern, es farà una taula rodona sobre les col·lectivitats al Penedès amb Xavier Roig i Guillem Puig.

Finalment el diumenge 21 de gener es farà una ruta i recreació de l’última defensa de Barcelona, a les 11 del matí al Centre d’Interpretació de la Última Defensa de Barcelona que es troba a El Pago.

Les activitats es clouran a les 7 de la tarda, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, amb la representació de l’obra de teatre ‘Els darrers dies de la Catalunya Republicana’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: