Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El quinzè Diabòlic omple els carrers del centre de Vilafranca amb una gran cercavila de foc

El Ball de Diables de Vilafranca volia que la quinzena edició del Diabòlic fos la més gran celebrada fins al moment.

Per això comptava amb la participació de cinc colles convidades, entre les quals el Drac de Vilafranca. Acompanyaven les colles vilafranquines els mallorquins Dimonis d’Alaró i els Balls de Diables de Vila-seca, de Sitges Colla Vella i de Sant Quintí de Mediona. En total, unes 250 persones per protagonitzar una gran cercavila de foc pel centre que rememorava el primer Diabòlic.

Amb la participació de les diferents colles i el Drac com a bèstia de foc, el Diabòlic permetia mostrar la riquesa de la cultura del foc arreu dels Països Catalans.

Des del Ball de Diables de Sitges Colla Vella, el seu president, Pablo Durán, reivindicava la importància d’esdeveniments com el Diabòlic per posar en valor la cultura del foc.

Per la seva part, el cap de colla del Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Josep Pont, explicava les particularitats de la que és de les colles més emblemàtiques del Penedès.

El diumenge, al voltant de les nou de la nit, ja eren moltes les persones que es congregaven a la plaça de la Vila per veure l’inici del Diabòlic, que va arrencar puntualment amb el Drac acompanyat pels Diables de Vilafranca. Els van seguir la resta de colles convidades i els mateixos Diables de Vilafranca mostrant les diferents maneres de petar i iniciant el recorregut pel centre.

Després de passar pels carrers Consellers, Cort, Rambla de Sant Francesc, Palma, Parellada, plaça Constitució i Vall del Castell, les colles van enfilar la recta final del recorregut per la plaça d’Oli per acabar entrant a la plaça Jaume I i fent allà una darrera petada conjunta al voltant de les onze de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: