Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Entrega del llibre ‘Converses a peu de vinya’ al Parlament i a l’Oficina Europarlamentària

Entrega del llibre ‘Converses a peu de vinya’ al Parlament i a l’Oficina Europarlamentària

S’hi van desplaçar l’autora, Maria Rosa Ferré, i també una vintena de viticultores

Una vintena de viticultores protagonistes del llibre ‘Converses a peu de vinya.50 viticultores del Penedès’ de Maria Rosa Ferré van dur a terme dijous una jornada ben especial. Concretament van visitar l’Oficina Europarlamentària de la mà del seu director, Aleix Sarri, a qui van entregar un llibre que ja és a Brusel.les a mans del president Carles Puigdemont.

A més a més, Sarri es va posar a disposició de totes les viticultores elaboradores que ho desitgessin per reunir-se un dia i parlar, concretament, sobre qüestions d’exportació dels productes.

Seguidament van visitar la seu del Parlament de Catalunya i van ser rebudes per l’expresidenta de la cambra, Laura Borràs, la diputada Aurora Madaula i l’assessora en igualtat i perspectiva de gènere Elisabet Sala, juntament amb l’amfitriona de la trobada, la també diputada penedesenca Ester Vallès.

Cal destacar, com a exemple de les moltes anècdotes que van viure, que Laura Borràs es va emocionar amb el poema de Montserrat Abelló ‘Parlen les dones’ que encapçala el llibre i els va explicar diferents moments que va compartir amb la poetessa, sobretot al final dels seus dies.

Durant la jornada les viticultores els van fer entrega de diversos llibres, però també van aprofitar l’ocasió per traslladar-los els problemes que pateix el món de la pagesia, sobretot pel que fa al preu del raïm i la burocràcia que s’ha de fer diàriament. El dia va acabar, com no podia ser menys, amb una fotografia de família.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: