Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Joves de la comarca participen del programa ‘Forma’t’ de l’oficina jove de l’Alt Penedès

Joves de la comarca participen del programa ‘Forma’t’ de l’oficina jove de l’Alt Penedès

Aquest programa ofereix una oferta formativa i un acompanyament a les persones joves per a facilitar la seva reincorporació al sistema educatiu i al mercat laboral.

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2022, 17 joves de l’Alt Penedès han participat en el programa, adreçat a persones d’entre 16 i 29 anys que han abandonat prematurament el sistema educatiu i estan en una situació en què no estudien ni treballen.

En aquesta edició hi ha participat joves d’Olèrdola, Font-rubí, Castellet i la Gornal, el Pla, la Granada, Sant Sadurní i Vilafranca.

Els participants reben una formació professionalitzadora flexible, adaptada a les seves necessitats i orientada a desenvolupar les seves competències professionals, per tal que puguin millorar la seva ocupabilitat i/o reprendre els estudis. La formació els ajuda a explorar els seus interessos i motivacions i a orientar les seves trajectòries educatives i professionals en funció dels corresponents projectes vitals i professionals.

En acabar el programa “Forma’t 2022”, tres participants han fet la preinscripció a formacions ocupacionals, tres més han iniciat processos d’homologació d’estudis per tal de començar al setembre una formació reglada, i quatre participants han estat derivats al Programa de Formació Professional Ocupacional Dual d’Hosteleria del Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Consell Comarcal i el Servei d’Ocupació de Catalunya. Al llarg del programa, tres joves van començar treballs temporals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: