Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Fundació Mas Albornà a través d’embotits Mallart rellança l’històric paté de la Llacuna

La Fundació Mas Albornà a través d’embotits Mallart rellança l’històric paté de la Llacuna

El ‘Paté de La Llacuna’ és una recepta tradicional recuperada i està catalogat al llibre dels embotits de Catalunya. Mallart és una iniciativa social pionera que ha llançat al mercat els primers.

El passat 11 de novembre al Consell Comarcal de l’Anoia, es presenta el renovat Paté de La Llacuna, un paté històric que s’ha modernitzat amb tecnologia alimentària de la mà de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

El Paté de La Llacuna, també conegut originalment com a ‘pa de fetge’ s’havia anat perdent a poc a poc, a conseqüència de la pèrdua de la matança en les cases, fins que en els darrers anys, alguns elaboradors de la zona com Mallart Artesans Xarcuters en recuperen la recepta i l’elaboració artesanal fent un exercici de memòria històrica local.

Actualment, el Paté de La Llacuna és un producte amb personalitat pròpia, catalogat al reconegut al Llibre dels embotits de Catalunya, dintre del capítol dels patés i pans de fetge. A més, s’ha incorporat al receptari d’embotits tradicionals.

Després d’un any de treball conjunt i assessorament tecnològic amb l’IRTA, s’ha aconseguit mantenir l’essència, el sabor i la tradició d’una recepta centenària, tot innovant el producte i adaptant-lo als requisits dels consumidors del segle XXI, presentant-lo en un nou format.

Els ingredients són els de la recepta tradicional: carn magra, papada i fetge de porc, sal, conyac, pebre blanc, nou moscada i midó de blat de moro. Té un gust equilibrat i vellutat i una textura untuosa, amb una gran personalitat al paladar que li confereixen les espècies i el conyac. La seva nova presentació és un pot de vidre de 90gr amb una llarga caducitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: