Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall incorpora una carpa específica per a tastos i maridatges al pavelló firal

La 358a edició de la Fira del Gall se celebrarà el 17 i 18 de desembre ampliant el seu espai fins al recinte firal de la zona esportiva, on hi haurà l’aviram viu.

Un Nadal més arriba la Fira del Gall a Vilafranca, per omplir d’activitat el Parc de Sant Julià on es tornarà a instal·lar la carpa de la Gastronomia, una gastrobotiga i un wine bar on degustar vins de la D.O Penedès. Un 2022 on la Fira recupera també la normalitat després de dos edicions marcades per la pandèmia.

Enguany son 6 els restauradors que oferiran plats a la carpa de la Gastronomia. També s’ofereix la possibilitat d’endur-se’l cap a casa si es porta una carmanyola, o bé es poden adquirir les propostes gastronòmiques dels diferents restauradors ja envasades acostant-se a la plaça de la Gastronomia. A banda com sempre es podrà comprar una peça d’aviram sacrificat i fins i tot tallat, per cuinar-lo a casa.

La novetat destacada d’aquesta edició, com apuntava la regidora de Turisme, Dolors Rius, és la ubicació al recinte firal de la zona esportiva d’una carpa que s’instal·larà entre el pavelló firal i el pavelló de la Gamba on es faran maridatges i tastos amb el gall del Penedès amb IGP com a protagonista i acompanyat de vins de la D.O Penedès.

A més en el pavelló firal és on els visitants de la Fira podran admirar i adquirir les peces d’aviram, i també hi haurà per els més petits un espai per a tallers d’estampació organitzats per l’Associació de Criadors de la raça de gallines penedesenca. Rafael Moliner, en nom de l’Associació de Criadors amb IGP apuntava que portaran unes 1200 peces d’aviram, i que esperen tenir una bona fira.

Finalment l’alcalde Pere Regull destacava que malgrat tot es manté una fira que és identitària del Penedès, amb una raça de Gall amb IGP que té 4 criadors, i que s’acompanya d’uns vins de qualitat que són també un eix central de la marca del Penedès.

Aquest any la Fira del Gall celebrarà també la 25èna edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, que ha permès que diferents agrupacions d’arreu de Catalunya han visitat Vilafranca amb el seu bestiari fent-lo ballar pels carrers de Vilafranca acompanyats d’en Tomasot i la Ballarica.
La Fira s’iniciarà el dimecres 14 amb el pregó que oferirà enguany Joan Huguet, president de la D.O Penedès.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: