Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Jordi Valls i Antoni Poyo publiquen ‘100 escuts de Vilafranca del Penedès’

Jordi Valls i Antoni Poyo publiquen ‘100 escuts de Vilafranca del Penedès’

El llibre es presentarà el proper dilluns 10 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Biblioteca Torras i Bages.

El volum mostra la història del senyal i l’escut de la vila de Vilafranca del Penedès, des del segle XIV fins avui. Vilafranca, com a ciutat mil·lenària i vila dependent dels reis catalans, primer va utilitzar el mateix escut del rei i amb el pas del temps en creà un de propi que la identificava més concretament. En aquest llibre es presenten aquests escuts, des dels més antics als més moderns, des de gairebé el primer fins als últims. A la primera part, Antoni Poyo repassa la història dels primers escuts i el canvi i la nova oficialitat instaurada amb l’arribada de la Generalitat de Catalunya. Jordi Valls, a la segona part, il·lustra els llocs on podem trobar escuts a la vila. N’hi ha que estan repartits per diferents indrets, d’altres han estat realitzats per diversos dibuixants i artistes que han representat la senya de la vila segons la seva
inspiració. En total 100 imatges de l’escut vilafranquí que, tot i les variacions, es reconeixen fàcilment. A la portada hi ha l’últim escut, fet especialment per a l’ocasió per l’artista Neus Villar.
L’edició, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, ha anat a cura d’Edicions Andana, i ja es pot trobar a les llibreries de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: