Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Cavatast torna amb èxit al carrer, en una nova ubicació que ha satisfet cavistes i visitants

Un dels principals canvis d’aquesta edició era la ubicació, al Parc de Lluís Companys, que ha satisfet tant expositors com visitants. De cara al proper any cal continuar creixent en nombre de cellers.

Divendres es donava el tret de sortida a l’edició d’enguany del Cavatast a la Fassina, en un acte inaugural que volia posar èmfasi en la represa de la normalitat després dels dos anys de Covid.

Precisament aquesta era una de les qüestions que des de l’Ajuntament de Sant Sadurní s’ha volgut destacar més, apostant per un nou format i sobre tot un nou espai al Parc de Lluís Companys. L’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, recordava que part dels canvis ja es van començar a impulsar precisament durant els anys de pandèmia.

Per Amat la implicació del sector del cava en la fira és bàsic per assolir bons resultats, i en aquest sentit reconeixia que s’estant fent esforços des de l’organització per sumar cada cop una proposta més engrescadora. Per expositors i per els visitants. L’alcalde insisteix en que és molt important acostar la gent al territori, que coneguin on es fa el cava, i aquest és un dels grans objectius del Cavatast.

La nova ubicació de la fira aquest 2022 pretenia precisament aconseguir que tant expositors com visitants se sentissin més còmodes en aquesta tornada als carrers. Un Parc de Lluís Companys que ha permès poder en aquesta edició lligar millor els espais dels cavistes, amb els de la gastronomia i les propostes musicals i culturals que han acabat d’omplir el programa d’aquest 2022. Entre els visitants, el canvi s’ha acollit de manera positiva. L’Andrea Cañadas i el Jordi Sánchez, són veïns de Sant Sadurní i uns habituals del Cavatast.

Les previsions meteorològiques del cap de setmana feien témer divendres que la pluja pogués afectar el Cavatast, però al final el temps va acompanyar, i es va poder gaudir del nou espai que satisfeia també els expositors.
Diumenge al vespre, poc abans de la cloenda, l’alcalde de Sant Sadurní valorava que s’havia aconseguit un dels objectius que es buscava en aquesta edició amb la nova ubicació del Cavatast, i que passava per crear espais més amables per els visitants i també per els expositors.

En aquesta edició hi han participat 24 caves com a expositors, als quals cal sumar-hi els de gastronomia local que oferien la possibilitat de maridar el cava amb diferents productes. L’ambient durant els tres dies de la fira, divendres tarda, dissabte i diumenge tot el dia ha estat del tot positiu amb força gent omplint l’espai del Parc de Lluís Companys per tal passar una bona estona degustant els caves que oferien els cellers participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: