Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní reurbanitzarà els carrers Diputació i Sant Antoni, que passaran a ser vies urbanes

S’ha iniciat el projecte de redacció d’aquests projectes que serviran per reordenar aquests dos vials i convertir-los en carrers integrats a la xarxa urbana de Sant Sadurní

Aquest dimarts la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha acollit la presentació del projecte de reurbanització de dos trams de travesseres urbanes de les carreteres BP-2427 i BP-2151, que es corresponen amb els carrers Sant Antoni i Montserrat i el carrer Diputació. El que era l’antiga carretera entre La Llacuna i Sant Boi.

La proposta d’actuació ha estat presentada pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, acompanyat de l’alcalde, Ton Amat i del regidor d’Urbanisme Xavier Rodríguez que han posat en valor l’objectiu de guanyar espai per als vianants.

Ton Amat destacava que amb aquesta acció s’endreçarà un dels carrers més transitats del nucli urbà i es recuperarà l’accessibilitat per a les persones a la zona del carrer Sant Antoni.

De la seva banda el regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, apuntava que l’actuació permetrà adequar tot el que te a veure amb el sanejament i serveis del carrer Sant Antoni, i mirar de donar continuïtat a la pacificació del trànsit que ja s’ha fet en el carrer Diputació.

Les dues actuacions tenen un pressupost estimat de 685.000 euros. En el tram de la BP-2151, corresponent al carrer de sant Antoni, el projecte preveu establir una plataforma única, i en el tram del carrer Montserrat, voreres segregades de calçada. També es preveu una reducció de l’ample de calçada i la implantació d’espais d’aparcament en cordó així com elements d’enjardinament per acotar les zones d’aparcament i reforçar la segregació entre voreres i calçada.

D’aquesta manera la travessera s’integra en el teixit urbà de la població, dotant-la d’un caràcter plenament urbà. També s’actuarà en el tram entre el pont de la riera de Lavernó i l’Era d’en Guineu, tot i que aquest tram ja té més espai per a les persones.

Un cop finalitzades aquestes actuacions, la Diputació traspassarà aquestes travesseres a l’Ajuntament perquè deixin de ser considerades carreteres i passin a ser carrers integrats a la xarxa urbana.

El diputat Pere Pons ha ressalta la importància de l’actuació, ja que suposarà una millora substancial d’aquests dos trams de carretera que es transformaran en uns carrers mes del nucli urbà de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: