Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada de Sant Fèlix d’enguany va ser la més àgil dels últims temps

La diada de Sant Fèlix de dimarts va durar exactament quatre hores, una menys que la del 2015 que és quan es va decidir reorganitzar la jornada en rondes vilafranquines per intentar-la fer més àgil.

Així, mentre aquell any es va acabar a un quart de sis de la tarda, enguany la diada s’ha tancat a un quart de cinc, amb cinc rondes inclosos pilars. Respecte al darrer Sant Fèlix pre-pandèmia, que va acabar a les cinc menys deu, enguany, doncs, s’ha escurçat 35 minuts. La mitjana per ronda ha estat de 48 minuts i només tres castells han necessitat més de 10 minuts per muntar-se, tal com explica el cap de plaça Jordi Bertran.

Sant Fèlix va ser la primera actuació de la represa en què tres colles van assolir algun gamma extra. Concretament en total en va haver set, fent un salt respecte als 2 gammes extres que com a màxim s’havien assolit aquesta temporada en una sola diada. Castellers de Vilafranca va coronar-ne 4; la Joves de Valls 2; la Colla Vella un i els Minyons van signar la tripleta màgica. A més, és la primera actuació de la represa en què 4 colles assoleixen 2 castells bàsics de 9 O superiors.

Per Jordi Bertran Sant Fèlix és sempre un punt d’inflexió i enguany encara ho serà més ja que a l’octubre hi ha Concurs de Castells.

El cap de plaça opina que una diada com la de Sant Fèlix és complicat que pugui durar menys de quatre hores i que psicològicament potser seria ideal començar a les 12 h, que era l’hora antiga, i acabar a les quatre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: