Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des de Santa Tecla mirant cap al Concurs de Castells

El primer diumenge de festes de Santa Tecla ha viscut a Tarragona la primera torre de vuit sense folre de la represa, de la Colla Vella, i dos Gamma Extra dels Castellers de Vilafranca

Una de les dates assenyalades al calendari casteller és la del primer diumenge de festes de Santa Tecla on, com ja és tradicional, hi han actuat Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, juntament amb les colles locals de la Colla Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona. Una diada amb una dualitat clara entre les dues colles convidades, que tenen el focus posat al Concurs de Tarragona.

Els Verds han completat la segona millor actuació de la temporada, amb un 3 i 4 de 9 amb folre que busquen pujar un pis més, i dos castells emmanillats, la torre de 9 amb folre i manilles i el pilar de vuit. Sisco Benet, Cap de colla dels castellers de Vilafranca té clar que la mirada de Santa Tecla és directa a concurs.

La Colla Vella ha encetat la diada descarregant el 3 de 9 amb folre, que seguia amb el plat fort del dia, una torre de 8 neta amb molt rodatge que ja van carregar per Sant Fèlix. Tot i els nervis, l’han descarregat per primer cop des del 2019. A tercera ronda, els vallencs han deixat en intent el 4 de 9 amb agulla, i a quarta ronda han completat el 4 de 9 amb folre. Els de rosat han tancat la diada amb el pilar de 7. Albert Martínez, cap de colla de la Vella, confirma que un dels èxits era haver intentat i seguir treballant pel 4 de 9 amb agulla.

Pel que fa a les colles tarragonines, els Xiquets han completat la seva millor actuació de la temporada amb el 5 de 8, el seu primer 3 de 9 amb folre i la torre de 8 amb folre. Per la part de la Jove de Tarragona, han descarregat la tripleta màgica a la Plaça de la Font.

Amb tot, Tarragona va deixar clar que ja mira cap al concurs del dia 2 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: