Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre s’endinsa en la vida de 50 viticultores Penedès

S’ha celebrat a Cal Figarot de Vilafranca el primer acte públic del projecte ‘50 viticultores del Penedès. Converses a peu de vinya’, amb fotografies i textos de la vilafranquina Maria Rosa Ferré.

El volum es presentarà durant la propera tardor. A l’obra Maria Rosa Ferré s’endinsa en la vida d’una cinquantena de dones viticultores del territori penedesenc, visibilitzant a través d’imatges i textos la seva vida, la seva feina i esforç. Ferré destaca que és un projecte important per visibilitzar la tasca de la dona al camp,
L’editor, Ramon Nadal, diu que serà un volum de referència amb més de 500 pàgines.
Està previst que el llibre es presenti el 26 de novembre i que es materialitzi també en una exposició fotogràfica itinerant per apropar la realitat d’aquestes dones a la ciutadania.
En l’acte, que tenia lloc la setmana passada, es van reunir per primer cop 46 de les 50 viticultores protagonistes del llibre, que en la seva majoria no es coneixien entre elles.
Des de la pagesa més veterana, de 91 anys, a la més jove més jove del grup, la Marta Torné del celler Torné & Bel que, amb només 22 anys, ja fa totes les tasques necessàries en el celler juntament amb el seu pare.
Torné està satisfeta per un projecte que mostra que les dones viticultores cada cop són més i ha destaca la feina que fan les xarxes socials per donar visibilitat al món femení que treballa al camp.
Toni Galitó va ser el fotògraf encarregat d’immortalitzar el moment, realitzant una fotografia ben especial amb totes les dones viticultores que s’inclourà en el llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: