Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els viatgers freqüents de Rodalies han començat a adquirir el nou abonament gratuït

El nou abonament gratuït per a usuaris de Renfe, aprovat en el marc del decret anticrisi del Govern central, es pot adquirir des d’aquest dimecres.

Els abonaments són tant per als trens de rodalies i com els de mitjana distància i es poden utilitzar entre el dia 1 de setembre i el 31 de desembre. Per optar-hi cal dipositar una fiança de 10 euros que és retornada un cop es fan 16 viatges.

Aquest matí, a l’estació de tren de Vilafranca, hi havia personal per informar els viatgers sobre aquesta novetat. L’Aitor García ha estat una de les persones que ha adquirit el seu nou abonament.

L’Aitor explica que el procediment per a obtenir l’abonament ha estat bastant senzill, tot i que primer ho havia intentat a través de l’aplicació sense èxit.

També des d’aquest dimecres es poden obtenir els títols multiviatge de l’Avant amb un 50 per cent de descompte. En aquest cas, estaran en vigor fins al 31 de gener.

Per facilitar la comunicació amb els clients, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica per informar d’aquests abonaments gratuïts. (telf. 91 919 15 67) També a la pàgina web de la companyia es poden consultar tots els detalls sobre aquesta novetat.

Des de l’associació Promoció del Transport Públic celebren qualsevol mesura que fomenti l’ús del transport públic, sobretot en un context d’emergència energètica i climàtica. Però consideren que aquestes mesures puntuals no solucionen els problemes que té el sistema d’arrel.
Jordi Oyonarte, veí de Guardiola de Font-rubí, és soci de l’entitat.

Des de la PTP apunten que «els ingressos per venda de bitllets a Rodalies de Catalunya, que s’estimen en en més de 67 milions d’euros durant aquests 4 mesos, podrien servir per actuacions necessàries per a la millora del servei i un sistema tarifari més atractiu amb caràcter definitiu, i per tot Catalunya».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: