Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estudi d’estimació dels costos de producció de raïm planteja un mínim de 40 cèntims per quilo

L’estudi d’estimació dels costos de producció de raïm per a la verema 2022 planteja un mínim de 40 cèntims per quilo. Seria un preu orientatiu entre 35 i 57 cèntims segons la varietat.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha presidit a Vilafranca aquest dijous la Taula de Cogestió del Cava, amb representants del sector.

A la Taula s’ha presentat l’estudi d’estimació dels costos de producció de raïm per a la verema 2022 que ha elaborat el Departament d’Acció Climàtica i l’INCAVI. L’estudi planteja un mínim de 40 cèntims per quilo, considerat com el preu mig que permet la subsistència de les explotacions agràries.

La Taula de Cogestió del Cava és fòrum de concertació sectorial, creat l’any 2019, té com a objectiu avançar en aquells acords i compromisos del conjunt dels agents que conformen el sector del cava per tal d’avançar en la millora de la sostenibilitat del sector i buscar solucions compartides per aquest sector estratègic per Catalunya. Des de llavors, les trobades tenen lloc abans i després de la verema.

Des del sector productor es considera que aquests 40 cèntims de mitjana són un punt de partida per tal d’anar en els propers anys assolint preus que més enllà de cobrir els costos estiguin equilibrats amb els preus finals de venda dels caves pels quals són utilitzats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: